besplatna dostava u RH na sve narudžbe iznad 60€
Odaberi jezik:

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

U ovim Općim uvjetima uređuje se odnos između prodavača NALU, obrt za digitalni marketing i trgovinu, na vitruminfabula.hr i tebe, kao našeg kupca.

Korištenjem i kupnjom preko vitruminfabula.hr obvezuješ se poštivati ove Opće uvjete poslovanja i pristaješ na njihovu primjenu.

Sklapanje kupoprodajnog ugovora na daljinu

Kupoprodajni ugovor sklapa se na daljinu putem e-trgovine.

O zaprimanju tvoje narudžbe bit ćeš obaviješten/a putem e-maila.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, u roku od 14 dana od dana kada je proizvod isporučen možeš odustati od sklopljenog ugovora na daljinu.

U tom slučaju kupac snosi trošak povrata proizvoda i početni trošak dostave, a prodavač će po primitku vraćene robe uplatiti kupovnu cijenu robe (bez početnog troška dostave).

Ukoliko kupac želi jednostrano raskinuti ugovor, dužan je o tome obavijestiti prodavača u spomenutom roku putem e-maila na hello@vitruminfabula.hr.

Povrat sredstava se vrši na isti način kao kod plaćanja narudžbe, ukoliko se ugovorne strane ne dogovore drugačije.

Proizvode trebate bez odlaganja, u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora, poslati na adresu prodavača:

NALU

vl. Lea Lina Belić

Mutilska 4

52100 Pula

Reklamacije

Pokažu li se nekakva oštećenja na robi, a koja su nastala uslijed dostave, prodavač će odmjeriti štetu i kao kompenzaciju ponuditi poklon bon u visini odmjerene štete ili ponuditi zamjenu proizvoda.

U slučaju da kupac odabere zamjenu proizvoda, prodavač snosi trošak dostave novog proizvoda, a kupac snosi trošak povrata zamijenjene robe.

Slike proizvoda u našoj e-trgovini ne predstavljaju obvezujući prikaz proizvoda, već predstavlja najbližu verziju proizvoda, jer je svaki komad nakita ručni rad i kao takav je u potpunosti jedinstven.

Ukoliko se dogodi da se isporuči krivi proizvod, kupac ima pravo na isporuku naručenog proizvoda ili povrat plaćenog, uz obvezu povrata krivo isporučenog proizvoda. U ovom slučaju troškove dostave i povrata snosi prodavač.

Načini plaćanja i isporuke

Način plaćanja birate sami između nekoliko mogućnosti koje nudimo:

1. uplatom na žiro račun Prodavatelja putem uplatnice ili e-bankarstva

  • nakon zaprimljene narudžbe, na e-mail ćeš dobiti podatke za uplatu – broj računa prodavača i poziv na broj
  • smatra se da je plaćanje izvršeno nakon što se uplata evidentira na transakcijskom računu Prodavatelja, nakon čega odmah započinjemo pripremu tvoje narudžbe

2. pouzećem – pošiljku plaćaš u gotovini prilikom preuzimanja paketa od kurirske službe

3. kartičnim plaćanjem preko sigurnog kartičnog sustava WooPayments (Stripe)

  • WooPayments (Stripe) osigurava potpunu tajnost tvojih kartičnih podataka koji se prosljeđuju do banke koja je izdala karticu koja se koristi prilikom plaćanja. Mi nikada ne dolazimo u kontakt sa podacima o tvojoj kartici.

4. putem svog PayPal računa

Ukoliko neki od naručenih proizvoda nije moguće isporučiti, odmah ćemo te o tome obavijestiti putem e-maila. U tom slučaju kupac ima pravo otkazati naručeni proizvod i dobiti povrat ili može zatražiti neki drugi, dok će ostali proizvodi iz narudžbe biti isporučeni.

Navedeni rokovi dostave su samo informativnog karaktera i temelje se na očekivanim rokovima isporuke prijevoznika.

Ukoliko kupac ne preuzme ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, prodavatelj nije dužan kupcu nadoknaditi troškove.

Cijene proizvoda

Iskazane cijene proizvoda su maloprodajne i izražene su u eurima (EUR) te u njih nije uračunat trošak dostave.

Trošak dostave bit će naknadno pribrojen ukupnom iznosu vaše narudžbe. Troškovi dostave istaknuti su u Često postavljena pitanja te prilikom naručivanja.

U skladu sa čl. 90/1 i 90/2 Zakona o PDV-u, na cijene se ne dodaje PDV.

Cijene proizvoda i dostave se mogu mijenjati, i o tome prodavatelj nije dužan obavještavati kupca.

Popust i promocije

Ukoliko nije navedeno drugačije, promocije i popusti se ne mogu kombinirati. Npr. ako je jedan proizvod već snižen za 20%, a za sve proizvode dobiješ kupon kod za popust od 10%, popusti se ne zbrajaju, već će biti obračunat onaj povoljniji.

Kontakt

Javi nam se na hello@vitruminfabula.hr i rado ćemo ti odgovoriti na sva pitanja.